Wat is danscoaching

 

Heel kort gezegd: Coaching door middel van beweging of dans. Bij Danscoaching wordt het lichaam in beweging als uitgangspunt gebruikt.

 

Jij hebt een vraag waar je maar geen antwoord op weet. Je draait rondjes in je hoofd en komt er niet mee verder. Er zitten blokkades die je in de weg staan om nèt dat stapje vooruit te zetten. Je zit niet lekker in je vel en weet niet wat er aan de hand is......

Jouw vraag zet ik om in enkele bewegingsopdrachten. Na elke opdracht volgt een reflectiemomentje. Door te dansen of alleen al te bewegen, kom je meer bij je gevoel, in plaats van uitsluitend in je hoofd te blijven. Jij geeft uiteindelijk zèlf het antwoord op jouw vraag, of er ontstaan inzichten waar je mee verder kunt. Ik geef geen advies en stel geen diagnose.

Danscoaching is geen coaching of therapie met alleen maar praten, maar juist het non-verbale van deze werkwijze is voor veel mensen een fijne, laagdrempelige manier om naar hun vraagstuk te kijken en er een oplossing voor te vinden. Ook preventief. Het is gebaseerd op dansexpressie.

Het kan 1 op 1, maar ook als groepsles of teambuilding worden ingezet. Voor alle leeftijden en doelgroepen. Je hoeft niet "te kunnen" dansen en krijgt ook geen danspasjes die je moet aanleren. Je beweegt gewoon zoals jij dat fijn vindt.
Ook als je maar deels kunt bewegen (b.v. rolstoel, Parkinson, dementie).

 

Sinds het ontstaan in 2012 is danscoaching, ontwikkeld door Jaap van Manen, steeds bekender geworden. Deze vorm van coachen is een hele mooie manier om bij de kern van jouw vraag te komen.

 

Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag!