Over mijzelf

 

Van jongs af aan ben ik al aan het dansen. Van jazzballet, dansexpressie, klassiek, salsa tot buikdans. Vooral buikdansen stond de laatste 25 jaar centraal. Tijdens die lessen en later toen ik daar zelf les in begon te geven, zag ik zoveel mooie dingen gebeuren bij mensen, die door te bewegen veel lekkerder in hun vel gingen zitten. Ook chronische klachten bij hen, zowel geestelijk als lichamelijk, werden minder of verdwenen zelfs helemaal! Voor mij allemaal bewijzen dat dansbeweging het ultieme medicijn is! 

Begin 2019 begon mijn zoektocht naar wat ik ècht nog wilde gaan doen, behalve alleen dansles geven.
Wat wilde ik dan? Ik wist het niet..... tot iemand aan mij vroeg: "Wat zou je het liefst willen gaan doen; niet nadenken, maar meteen vanuit je gevoel?" Toen kwam al gauw het antwoord: "Ik wil nòg meer dans en beweging gaan inzetten om mensen lekkerder in hun vel laten zitten op een niet al te verbale manier." Mijn volgende gedachte was: "Hoe kan ik dat dan gaan doen?" Al googelend op het internet kwam ineens de vakopleiding DansCoaching bij de ODC in beeld. Er begonnen meteen allerlei kwartjes te vallen. 

Als HSP/hss ervaringsdeskundige, heb ik vervolgens al die kwartjes nog eens heel goed van alle kanten bekeken en het klopte voor mij helemaal op alle gebieden!

De opleiding tot danscoach maakte voor mij het cirkeltje rond. Ik zie zoveel mooie resultaten bij de mensen die ik inmiddels al heb begeleid. Superblij dat ik dit kan doen!

Naast danscoaching biedt ik HSP coaching aan en sinds 2023 ook kinder- en jongerencoaching. Deze methoden zijn niet op danscoaching geschoeid, maar wel met een wat speelsere methodiek dan bij de meeste verbale coachingsvormen. Maar het wil niet zeggen dat de door mij gebruikte methoden niet door elkaar kunnen lopen. Zij kunnen elkaar wel degelijk versterken! Samen met jou bespreek ik wat voor jou het prettigste is.

 

DansenderWijs coaching, danscoach, danscoaching.
Sluier, ruimte, je licht en luchtig voelen, door danscoaching.
Sluier, ruimte, je licht en luchtig voelen, door danscoaching.
Dansenderwijs coaching, danscoaching, als een vogeltje zo vrij, licht en luchtig.